Բաղադրամասեր

4 բաժակ շաքարավազ,

20 գ ժելատին,

0.5 թեյի գդալ սոդա,

2 թեյի գդալ լիմոնի աղ

Պատրաստման եղանակը

Նախորոք թրջել ժելատինը (2 ճաշի գթալին 100 գ ջուր): Կաթսայի մեջ լցնել մեկ բաժակ ջուր, շաքարավազ և դնել մարմանդ կրակին՝ անընդհատ խառնելով:

3 րոպե եռալուց հետո ավելացնել ժելատինը: Կաթսան վերցնել կրակի վրայից և խառնել այնքան մինչև ժելատինը հալվի: Թողնել որ մի քիչ սառի և հարիչով հարել 5 րոպե, թողնել 5 րոպե հանգստանա և նորից 5 րոպե հարել:

Ավելացնել լիմոնի աղ և սոդա: Ձեռքով հարել 10 րոպե և թողնել 20 րոպե հանգստանա, որպեսզի այդ զանգվածը երկու անգամ ավելանա:

Ստացված զանգվածը լցնել թաց տախտակի վրա ևկլորավուն ձև տալ և այդպես թողնել 1 ժամ: Հետո բարակ դանակով զգուշությամբ հանել տախտակի վրայից: Զեֆիրը պատրաստ է:

Կարող եք մատուցել խաղողի հատիմներով: